Trafic pe Blog
Google AdSense
Bani din blog
General
Wordpress
Home » Wordpress

Cum optimizam blogul WordPress pentru o viteza sporita

Submitted by on May 7, 2012 – 12:59 pm | 125 vizite

Unul dintre motivele care ne ajuta sa fim pozitionati cat mai sus in rezultatele motoarelor de cautare este viteza de incarcare a blogului. Evident, cu cat avem un blog care se incarca mai repede, cu atat reusim sa fim considerati mai buni de catre motoarele de cautare si astfel sa primim mai multi vizitatori pe blog. Asa ca astazi vom discuta despre metode de optimizare a blogului WordPress pentru ca acesta sa se incarce mai repede.

1. Hosting bun
Este clar principalul aspect care conteaza in aceasta ecuatie: cu cat providerul de hosting este mai bun (mai rapid), cu atat mai bine. Asa ca incercati sa evitati pe cat posibil pe cei care ofera hosting gratuit sau foarte ieftin fiindca asta inseamna multe site-uri si blog-uri pe serverele lor, deci viteze reduse.

2. Plugin-uri de cache
Eu folosesc “clasicul” WP Super Cache, unul dintre plugin-urile de baza in WordPress si pot sa spun ca isi face foarte bine treaba. Ideea este ca WordPress-ul creaza paginile pe care le acceseaza vizitatori in momentul in care sunt cerute, deci multi vizitatori in acelasi timp rezulta in mai multe cereri si mai multa informatie ce trebuie procesata. Un plug-in de cache creaza pagini statice care vor fi oferite tuturor vizitatorilor. Problema rezolvata!

3. Optimizarea imaginilor
OK, stiu, ati facut o super-poza si nu vreti sa pierdeti la calitate, dar adevarul este ca imaginile ingreuneaza foarte rau incarcarea unui blog. Asa ca incercati sa reduceti dimensiunea lor pe cat posibil: cu un program gen IrfanView puteti salva imaginile la o calitate de 85%, ceea ce va reduce automat si considerabil marimea imaginii. De asemenea, nu puneti imagini la rezolutii mari (orice peste 1200 este enrom) – cu cat este imaginea mai mica, cu atat ocupa mai putin spatiu si se incarca mai repede.

4. WP-Optimize
Acesta este un plug-in care se adreseaza in special celor care au foarte mult continut pe blog – practic, continut imens inseamna si o baza de date incarcata, de multe ori cu elemente inutile. Incercati acest plug-in pentru a va asigura ca baza de date este optimizata si viteza de incarcare a blogului va creste considerabil! Click aici pentru a-l vedea (e gratuit)

5. Folosirea temelor de calitate
Incercati sa va concentrati pe continutul blogului si nu pe aspectul lui. Temele colorate si frumoase au nevoie de mai multe resurse pentru a se incarca (au mai multe imagini si cod de incarcat). Asa ca o tema “light” este in general preferata in special ca majoritatea blogurilor celebre sunt cunoscute pentru continutul ce il ofera, nu pentru felul in care arata.

Acesti 5 pasi va vor ajuta cu siguranta sa aveti un blog care se incarca mult mai repede, deci care are toate sansele sa urce mai sus in motoarele de cautare.

Tags: , , , ,

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar